Zoersel Fashion Week… of was het verbeelding?

  • Nieuwsbericht
  • 10 September 2024
De acteurs van Monnikenheide laten zich gaan in hun sexy walk, vallen als publiek bijna in katzwijm of springen bij achter de schermen van de fashion show. Nieuwsgierig? Kom zondag 15 september een kijkje nemen!

Zoersel Fashion Week… of was het verbeelding?

Er schuilt heel wat acteertalent in de bewoners en cliënten van Monnikenheide-Spectrum, en vooral ook goesting om zich creatief uit te drukken, dat is geen nieuws (meer). Ook dit jaar grepen 30 van hen de kans om zich uit te leven in de theaterworkshop.

In hun repetitielokaal a.k.a. Smoutmolen lag de rode loper al te wachten. Hoeden, boa’s, glitter… iéts zegt ons dat het thema dit jaar draait om je uitdossen en in de schijnwerpers lopen.

‘Yes, Zoersel Fashion Week!’, lacht coach Silke Claessens. ‘We gaan heel de week het wereldje van de modeshows verkennen’, vertelt coach Elisa Goossens. ‘Iedereen gaat kennismaken met drie perspectieven: uiteraard gaan we de catwalk op, maar we hebben ook publiek nodig, en heel wat onmisbare mensen achter de schermen.’ ‘Licht, geluid, fotografen…’, verduidelijkt coach Rein De Koninck, ‘wat komt er allemaal bij kijken én zeker ook: wat als er iets mis loopt?’

Samen met enkele begeleiders van Monnikenheide – Lies, Griet, Nele en Kris – gaan ze een week lang ‘veel uitproberen en experimenteren’. Zondag 15 september geven ze een inkijkje tijdens Monnikenheide Feest. ‘Wat dat wordt, weten we zelf nog niet’, vertelt Elisa. ‘We laten het samen groeien deze week en we zien wat eruit komt voor het toonmoment.’

Mysterie tot de modellen op de catwalk verschijnen… dat is very fashionable indeed!

(op mobiel: scroll naar beneden voor meer foto's)

Nieuws

Nieuwsbericht
Zoersel Fashion Week… of was het verbeelding?
Nieuwsbericht
Samen voor Kwaliteitsvolle Zorg
Nieuwsbericht
Inspirerende stage voor Elvyre en Cosme uit Benin
Nieuwsbericht
Steeds meer te beleven op domein Monnikenheide